Elbrus, the Binding Blade (foil)

From the Vault: Transform

Equipped creature gets +1/+0.
When equipped creature deals combat damage to a player, unattach Elbrus, the Binding Blade, then transform it.
Equip
----
Flying, intimidate, trample
Whenever a player loses the game, put thirteen +1/+1 counters on Withengar Unbound.
€ 5,00

Op voorraad. Nu besteld, zaterdag in huis.

Kaart informatie

Elbrus, the Binding Blade 
From the Vault: Transform 
Legendary Artifact - Equipment
Equipped creature gets +1/+0.
When equipped creature deals combat damage to a player, unattach Elbrus, the Binding Blade, then transform it.
Equip
----
Flying, intimidate, trample
Whenever a player loses the game, put thirteen +1/+1 counters on Withengar Unbound.

Reacties op Elbrus, the Binding Blade

n4ppy
1 jaar geleden
@Blasty, goede opmerking maar Ik verloor door de commander damage, niet door life <= 0
Hij was 7/2 + 3 +/1+1 counters + Ghostblade Eidolon dus 11 first strike en 11 normal = 22 commander damage.

Maar geen lethal na de first strike. Mijn andere zoon kreeg dus een dikke demon richting zijn gezicht.
 Bijgewerkt 1 jaar geleden door n4ppy
MagnusMagicus
1 jaar geleden
Als je met twee spelers bent, dan heb je al verloren voordat Elbrus kan transformen, dus is het niet relevant. Als je met drie of meer spelers bent en jij krijgt lethal damage van het creature equipped met Elbrus, dan ben je inderdaad al dood voordat Elbrus transformed en krijgt Withengar geen counters.
Blasty
1 jaar geleden
Als er een derde speler is, gaat de transform trigger door, anders niet vanwege de state based actions die gecheckt worden voordat iemand priority krijgt.

Maar de 13 counters komen pas als iemand verliest nadat Elbrus, the Binding Blade is getransformeerd in Withengar.

Edit:
De vraag is ook: was je gelijk dood door de First strike damage, of erna?

Want na de first strike transformd Elbrus al in de demon, en als je in de volgende damag step dood gaat, krijgt hij de 13 counters
 Bijgewerkt 1 jaar geleden door Blasty
n4ppy
1 jaar geleden
Net nat gegaan op commander damage van Zurgo Helmsmasher met wat counters en een Ghostblade Eidolon en elbrus.

Ik was gelijk dood maar krijgt Withengar dan counters, ik dacht van niet, ik ben dood voordat de kaart flipt maar niet 100% zeker.
Volgens mij komt de state based voorbij voordat de trigger van de stack gaat.

Judge!
MagnusMagicus
1 jaar geleden
Je moet bij de formats die Reynaerd noemt nog wel afspreken welke kaarten legal zijn. Moet je deck Vintage of Standard legal zijn bv. Het zijn meer varianten dan formats eigenlijk.
n4ppy
1 jaar geleden
Draft is niet multiplayer. Je speelt na de draft 1:1
Reynaerd
1 jaar geleden
Two-Headed Giant kan je als multiplayer rekenen. Planechase & Archenemy worden ook vaak met meerdere spelers gespeeld.
Tinus255
1 jaar geleden
Dat is ook weer zo! Zijn er buiten commander zo weinig multiplayer formats dan? (op draft na dan..)
n4ppy
1 jaar geleden
In Commander kan dit wel denk ik. 7 mana is niet ongewoon en de "Whenever a player loses the game" is ook een multiplayer ding

(Maar moet wel een commander met zijn)
Tinus255
1 jaar geleden
Dus vooral zwarte decks, of misschien affinity. Ik ga me eens buigen over een decktech.
iDeal Mister Cash Mastercard Visa PayPal DPD PostNL
Top