Loxodon Warhammer

Loxodon Warhammer

Planechase
€ 1,00

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.

Toevoegen aan winkelmand
Play Points Parade Scoor tot wel 5x zoveel spelpunten bij jouw aankopen! Met spelpunten spaar je voor extra korting en gratis producten! Lees meer.
  • Spaar 1 gratis spelpunt
  • Gratis verzending NL vanaf € 50
  • Vandaag besteld? Morgen in huis*
  • Beoordeeld met een 9.2
  • Spaar voor gratis producten
  • 70.000+ producten op voorraad

Productbeschrijving

Equipped creature gets +3/+0 and has trample and lifelink. (If the creature would deal enough damage to its blockers to destroy them, you may have it deal the rest of its damage to defending player or planeswalker. Damage dealt by the creature also causes its controller to gain that much life.)
Equip (: Attach to target creature you control. Equip only as a sorcery.)

Kaart informatie

NaamLoxodon Warhammer
Mana Cost
Mana value3
TypeArtifact - Equipment
SetPlanechase 
RarityRare
Oracle tekstEquipped creature gets +3/+0 and has trample and lifelink. (If the creature would deal enough damage to its blockers to destroy them, you may have it deal the rest of its damage to defending player or planeswalker. Damage dealt by the creature also causes its controller to gain that much life.)
Equip (: Attach to target creature you control. Equip only as a sorcery.)
ArtiestJeremy Jarvis

Reacties op Loxodon Warhammer

Mango
2 jaren geleden
Hartelijk dank voor al jullie reakties. Vooral de heldere en uitvoerige uitleg van Jeff is interessant voor mij. Tussen 2003 en 2016 was ik gestopt met Magic. Naderhand ik mij uiteraard verdiept in de nieuwe regels, maar dat er ooit een interactie (conflict) was tussen Lifelink en/of Deathtouch en de veranderende combat schade regels... nee, dat wist ik niet !
offspring
2 jaren geleden
En als toevoeging: Spirit Link en andere aura's geven geen lifelink, maar hebben een triggered ability. Een Spirit Link onder een creature met lifelink geeft dus effectief twee keer het aantal levens als er schade wordt gedaan.
MagnusMagicus
2 jaren geleden
Dat klopt, toen was Lifelink een triggered Ability en was het nuttig om het meerdere keren te hebben. Maar dat is dus niet meer zo.

Spirit Link is geen lifelink, omdat JIJ het leven krijgt, ook als de kaart op een kaart van je tegenstander ligt. Spirit Loop is nog van voor de tijd dat lifelink als ability bestond volgens mij, en het is ook een throwback naar Spirit Link.
Sunitram
2 jaren geleden
Ik meen me te herinneren dat het toen ook niet zoveel uitmaakte hoe het verwoord werd, omdat tot Alara block een creature meerdere instances van lifelink kon hebben. Waarom Spirit Link en Spirit Loop wel de originele bewoordingen hebben gehouden weet ik dan weer niet zeker...
MagnusMagicus
2 jaren geleden
Kijk, ik hoef niets meer te doen tegenwoordig .

Maar het klopt, dit is wel een kaart waarbij het een beetje "mis" is gegaan. En Wizards heeft ook de regel dat de meest recente printing dan de "echte" wordt. Hierdoor is de Warhammer inderdaad funtioneel verandert met hoe de kaart in eerste instantie geprint is (jammer ook, want anders had hij 2x leven gegeven als je hem ook nog op een andere manier lifelink zou geven ). Maar dit is wel een uitzondering.
Jeff
2 jaren geleden
Dat is een vraag die ook anderen dan Magnus kunnen beantwoorden

Ten tijde van tenth (of vlak daar voor, dat weet ik niet exact) werd de ability lifelink geintroduceerd. Toen betekende lifelink nog letterlijk "Whenever this creature deals damage, you gain that much life". Loxodon Warhammer kon mooi gereprint worden met de nieuwe, kortere tekst.
Spoel een stukje vooruit. M10 uit mijn hoofd. Damage op de stack is inmiddels al verdwenen uit de regels en wizards wil nog een paar verbeteringen/versimpelingen doorvoeren. De teksten van Lifelink en Deathtouch worden aangepast, zodat deze ook geen triggers meer zijn, maar "aanpassen hoe de damage wordt gedaan". Dit zorgt ervoor dat deze effecten tegelijk met de damage gebeuren en er geen onintuitieve situaties ontstaan, waarbij je met een lifelinker blockt (maar niet voldoende), maar toch dood gaat omdat de lifelink trigger op de stack gaat, maar voordat die resolved de state-based actions gecheckt worden en je verliest. Er is hierbij echter exact één probleemkaart: Loxodon Warhammer. Dit is namelijk de énige kaart die zowel met de oude trigger-verwoording als met "lifelink" geprint is. Wizards heeft er voor gekozen de regel gewoon te veranderen voor de verbetering van de algehele spelervaring en de deze ene kaart voor lief te nemen. Als het er méér waren geweest, hadden ze dat misschien anders gekozen.
 Bijgewerkt 2 jaren geleden door Jeff
offspring
2 jaren geleden
Ik weet niet of ik je vraag goed begrijp Mango, en ik ben zeker MagnusMagicus niet, maar ik vermoed dat het antwoord is dat het keyword Lifelink niet bestond in de versies van Loxodon Warhammer die dateren van vóór Tenth Edition. Na de introductie van het keyword zijn alle kaarten die gereprint zijn met exact die ability alleen nog gereprint met dat keyword. Tenth edition heeft de rules text in uitleg omdat het een core set is.

EDIT: Ik ben natuurlijk wel benieuwd naar het daadwerkelijke antwoord, dus wacht in spanning af :-).
 Bijgewerkt 2 jaren geleden door offspring
Mango
2 jaren geleden
@MagnusMagicus. Onlangs schreef je dat Wizards of the Coast bij het updaten van haar kaartformuleringen altijd probeert om zo dicht mogelijk bij de oude formulering te blijven. En wanneer er geen dringende reden is om een kaart te herformuleren, zal men de kaart gewoon zo laten als hij is.

Hoe verhoudt dit alles zich tot Loxodon Warhammer? De ability Lifelink kan als de moderne versie beschouwd worden van de oudere ability "Whenever this creature deals damage, you gain that much life", maar die laatste ability is voor zover ik weet nog steeds gewoon geldig. Dus waarom was er bij deze kaart een update nodig bij de 10e editie?
iDeal AfterPay Bancontact Mastercard Visa PayPal DPD PostNL
Top