So nice you’re here!

To make the experience on our website as magical as possible for you, we use cookies. These are used for digital security and to show you products that match your interests.

[EDH] Oviya Pashiri

Update by goeth78 7 years ago

Deck List
Suggested tokens

Description

Dit deck rondom Oviya Pashiri, Sage Lifecrafter heeft meerdere thema's. Puur kijkend naar de Commander wil ik de volgende zaken optimaal benutten:
- De activated ability van Oviya: kan ik die vaker gebruiken?
- Oviya maakt artifact creatures aan. Kunnen we iets met de ETB triggers of met alle artifacts?
- De tweede ability kijkt naar het aantal creatures dat je op dat moment hebt, dus als het even kan dan hebben we er veel liggen!
- Oviya komt van Kaladesh. Er moeten in het deck dus voldoende Kaladesh kaarten zitten. Zodoende is er een subthema verweven rondom de Modules, deze leveren energy, +1/+1 counters en
nog meer Servo's!

Al deze thema's zijn in het deck verweven. Echter: het is een mono-groen deck. Dat heeft in de basis al een aantal sterktes en zwaktes waar ik rekening mee wil houden:
- Er is veel manaramp beschikbaar. De activated ability van Oviya is niet goedkoop, dus manaramp beslaat een redelijk aantal kaarten. Zowel eenmalig (Boundless Realms) als structureel (Oracle of Mul Daya).
- Removal is moeizaam. In de vorm van bv. All Is Dust, Perilous Vault en The Great Aurora probeer ik een aantal paniek-knoppen in te bouwen.
- Het is niet geweldig tegen flyers. Dit verhelp ik deels door Gravity Well en Stingerfling Spider.

Verdere thema's:
- Aanmaken tokens via bv. Awakening Zone en From Beyond; deze laatste kan ook een enkele Eldrazi opzoeken die het spel een beslissende wending kan geven als dat nodig is.
- Verdubbelen van tokens/counters met bv. Doubling Season

Tenslotte zijn een aantal kaarten opgenomen die prima meespelen in de verschillende thema's. Denk aan:
- Selvala, Heart of the Wilds: past fantastisch; je doel is het maken van de grootste beesten en geeft ook een enorme manaboost.
- Greater Good: kaarten voor je beesten
- Bloodspore Thrinax: zorgt ervoor dat alle beesten groter het spel in komen
- Tireless Tracker: maakt Clues aan die goed zijn voor de Artifact count

De landjes hebben een licht ramp thema en kunnen probleem landjes aan.

Het deck heb ik gebouwd zodat in mijn eigen Commander-kring goed mee zou moeten komen: absoluut voldoende kracht, maar erop gericht dat iedereen plezier aan de pot zou moeten kunnen beleven.

Mana curve

Card type distribution

Mana symbols

Random start hand

iDeal Riverty Bancontact Sofort Mastercard Visa PayPal DPD PostNL
Top