So nice you’re here!

To make the experience on our website as magical as possible for you, we use cookies. These are used for digital security and to show you products that match your interests.

Krenko in Command

Update by MKoot 7 years ago

Deck List
Suggested tokens

Description

** Suggesties zijn zeer welkom. Ik ben constant bezig met het deck te verbeteren, dus alle tips zijn welkom. (Behalve Gauntlet of Might, want die is wel heel duur en heb ik niet in mijn collectie) **

Dit is mijn favoriete commanderdeck en is zeker geen budgetdeck. Het deck draait om Krenko, Mob Boss' capaciteit om tokens te genereren, waar op verschillende manieren ge- en misbruikt van wordt gemaakt.

Natuurlijk zitten er de gebruikelijke Goblinlords in, zoals Goblin Chieftain (e.d.) en de recruiters, zoals Goblin Recruiter, Goblin Matron, Goblin Lackey (e.d.). Maar naast de gebruikelijke synergie win-route, zitten er ook een aantal verborgen combo's en trucs in het deck.

Kiki-Jiki, Mirror Breaker staat er om bekend infinite te kunnen gaan, maar aangezien infinite niet echt een leuke manier is om te winnen in commander zitten er niet veel kaarten in die die tactiek supporten. Kiki-Jiki, Mirror Breaker en Krenko, Mob Boss kunnen wel goed combo'en met Sword of the Paruns, Umbral Mantle, Thousand-Year Elixir en Thornbite Staff, die kaarten kunnen of Kiki-Jiki of Krenko untappen om hun ability een of meerdere malen extra te gebruiken. Zo is het niet ongebruikelijk dat Krenko in een beurt drie of vier keer afgaat, zeker als Skirk Prospector of Ashnod's Altar op de battefield liggen (dan kun je mana genereren door de gecreëerde tokens te saccen).

Het deck is vrij consistent doordat er vrij veel tutors in het deck zitten (zeker voor rood), waaronder Gamble, Imperial Recruiter, Goblin Matron, Moggcatcher en Goblin Recruiter. Met alle kun je Kiki-Jiki opzoeken (want hij is een Goblin) en met sommige ook de een-na-grootste winconditie Purphoros, God of the Forge.

Er zit wel wat manaramp in, zoals Sol Ring, maar niet heel veel: De manacurve van dit deck is voor commander uitzonderlijk laag, alle spells hebben een CMC van 5 of lager of kunnen op een alternatieve manier worden gecast (zoals Pyrokinesis).

Carddraw is de grootste zwakte van dit deck en daar wil ik nog wat aan doen, er zitten vier kaarten in die veel kaarten trekken: Slate of Ancestry,Wheel of Fortune, Reforge the Soul en Memory Jar. Dat is niet heel veel in een deck van 99 mainboard kaarten. Weet iemand nog extra kaarten van dit kaliber?

Mana curve

Card type distribution

Mana symbols

Random start hand

iDeal Riverty Bancontact Sofort Mastercard Visa PayPal DPD PostNL
Top