So nice you’re here!

To make the experience on our website as magical as possible for you, we use cookies. These are used for digital security and to show you products that match your interests.

[T2] Mardu Aggro/Midrange

Update by PolygonSmasher 9 years ago

Description

Dit is een mardu midrange deck waarbij het mogelijk is om hart te aggroen. Het beste aan Mardu Midrange is dat het vliegensvlug kan wisselen tussen control en aggro strategieen. Ik heb er lang mee moeten stoeien en hoe het er nu voor staat heb ik mede te danken aan de mensen hier en aan mijn vrienden en andere peers. Opnieuw heb ik mijn deck aangepast als antwoord op de steeds veranderende meta.

[Achievement get!] 6e plaats op de gameday Khans of Tarkir!
[Achievement get!] 2e plaats FNM (1-2 Jeskai control, 2-1 Temur aggro, 2-0 Mono black, 2-1 Sidisi Whip)
[Achievement get!] 5e plaats FNM (2-1 Esper control, 0-2 Jeskai control , 0-2 Jeskai control , 2-1 Mardu aggro)
[Achievement get!] 2e plaats FNM (2-1 Jeskai Tokens, 2-0 Jeskai wins, 2-1 U/W Heroic, 1-2 Abzan Midrange)

De speelstijl is heel simpel: vind iedere game met de kennis van je tegenstanders deck een geschikte balans van removal en threats spelen. Zorg er dan voor dat zij geen board pressence kunnen opbouwen en ga dan je value kaarten spelen. De strategie is rond Butcher of the Horde gebouwd en de Sarkhan en Sorin zijn de supporters, alhoewel ik vaak heb gewonnen zonder deze kaarten mbv Seeker of the Way en alle goedkope removal in het deck.

1 Brimaz, King of Oreskos speel ik nu omdat het de beste 3 drop is die mardu kan spelen en ook omdat het in mijn meta gewenster is dan de vaak gespeelde 1 off Soulfire Grand Master. Soulfire is beter om de matchup tegen snelle aggro decks als RDW, RW aggro en Jeskai Tempo te verbeteren. Brimaz is daarentegen goed geschikt tegen midrange decks en control decks om lang te kunnen stallen en wellicht te winnen op deze kaart alleen al. Daarnaast is Brimaz gepaard met Sorin een game over vlag voor tegenstanders.
1 Stormbreath Dragon speel ik om 1 reden; de pro white. In vorige versies van mijn deck zaten ze 2 keer in mijn sideboard met de filosofie dat alle decks met wit erin deze kaart voor zich krijgen. Puur omdat de meeste decks met wit heel veel witte removal hebben. Daarnaast is een 4/4 flying haste al goed. Hetzelfde kan gezegd worden over Sarkhan, the Dragonspeaker.
3 Thoughtseize speel ik nu main en 1 side omdat matchups zoals Mono Green en Temur Aggro bijzonder 50/50 zijn zonder. De early game hand disruption is effectief om het spel voor hun te verslomen en de winkansen voor mij te vergroten. Bovendien is de 2 life heel makkelijk terug te verdienen.
2 Outpost Siege speel ik nu omdat het betrouwbaardere card advantage is dan Chandra, Pyromaster. De kaart doet het bijzonder goed in control matches en andere lange matchups waar ik heel vaak meer kaarten voor nodig heb. Je speelt hem daarom altijd voor de khans optie.

Het sideboard is nu vooral gericht om matchups tegen control en aggro te verbeteren. Er zit ook nog net genoeg haat tegen abzan in.
Tegen Abzan speel je: 2 Glare of Heresy, 2 Hushwing Gryff, 2 Valorous Stance en 1 Chained to the Rocks
Tegen RW aggro speel je: 1 Magma Spray, 1 Anger of the Gods, 2 Wild Slash en 1 Chained to the Rocks
Tegen Temur Aggro speel je: 1 Thoughtseize, 2 Valorous Stance, 1 Chained to the Rocks en 2 End Hostilities
Tegen UB Control speel je: 1 Thoughtseize, 2 Valorous Stance en 2 Hushwing Gryff
Tegen Mono Green en RG devotion speel je: 1 Thoughtseize, 2 Valorous Stance, 2 End Hostilities, 1 Erase en 1 Chained to the Rocks
Tegen mirror match speel je: 1 Thoughtseize, 1 Anger of the Gods, 2 Wild Slash, 2 Glare of Heresy en 1 Erase

Overige tech die ik heb geprobeerd is: Ashcloud Phoenix, Dictate of Erebos

Mana curve

Card type distribution

Mana symbols

iDeal Riverty Bancontact Sofort Mastercard Visa PayPal DPD PostNL
Top