So nice you’re here!

To make the experience on our website as magical as possible for you, we use cookies. These are used for digital security and to show you products that match your interests.

W/B/R Tribal Hounds

Update by ThisAutisticGuy 6 years ago

Deck List
Suggested tokens

Description

Ik had ooit een paar jaar terug een tribal hound deck Gemaakt. Het idee was toen om aura's op mijn creatures te gooien waardoor ik lekker veel schade aan kon richten op mijn tegenstanders. Om de zoveel tijd keek ik terug op het hound deck en zag ik dat het plan nooit zou werken en besloot ik hier later nog eens op terug te komen. ]

Dit is nu de versie waar ik op uitgekomen ben. Het idee is dat je in het begin goedkope creatures neerlegt, zoals Isamaru, Hound of Konda en Boros Mastiff, zodat je in beurt 3 veel schade aan kan richten. Deze schade kan groter worden door Always Watching en anders kan je ervoor zorgen dat de damage sowieso doorgaat vanwege Goblin War Drums. Ook kan je een Mardu Ascendancy neerleggen om een paar blokkers te maken die later ook mee kunnen aanvallen door Glory of Warfare.

Browbeat is ook een leuke kaart die ervoor zorgt dat je extra kaarten krijgt en anders neemt de tegenstander 5 schade op zich. Dauthi Jackal is een handige kaart in dit deck omdat hij 2 schade aan kan richten zonder geblokt te kunnen worden, want ik ga ervan uit dat bijna niemand met een shadow deck speelt, en door leuke enchantments wordt hij alleen maar sterker. In het ergste geval kan je hem ook opofferen om een groot en gemeen creature te slopen.

Hound of Griselbrand kan later heel eng worden zodra je wat enchantments neerlegt + de double strike en undying zijn ook leuke toevoegingen aan deze kaart. Met Mortis Dogs is het al helemaal lachen, want zodra hij enorm is en de tegenstander heeft bijvoorbeeld geen andere keus dan hem te blokken, en als hij toevallig naar de graveyard gaat, dan verliest diegene, of een andere speler, veel leven. Underworld Cerberus is ook een hele mooie kaart, want hij kan vaak aanvallen zonder geblokt te kunnen worden, wegens natuurlijk een Lightning Bolt en een Lightning Strike als removal + zijn ability, en het houdt ook decks tegen die met de graveyard werken. Het nadeel van hem is als hij doodt gaat, maar dat betekent ook als je zelf creatures hebt die in de graveyard zitten dat die ook weer terug zullen komen en met de hoeveelheid enchantments die je hebt zou dat alsnog goed moeten kunnen komen.

Dit is een poging geweest om mijn eerste hound deck wat sterker te maken en met het toevoegen van wit en zwart speelt het deck nu best wel leuk. Het deck kan natuurlijk sterker worden als ik wat betere landjes hierin stop, maar ik wil ook een beetje letten op mijn budget.

Tips zijn altijd welkom

Mana curve

Card type distribution

Mana symbols

iDeal Riverty Bancontact Sofort Mastercard Visa PayPal DPD PostNL
Top